Vandaag heb ik bij prof. Blank de uitslag gekregen van een CT van mijn lichaam en een MRI van mijn hoofd. Zoals zo vaak is het weer eens dubbel. In mijn lijf gaat het goed en lijkt alles rustig. De verdachte plek in mijn darmen van de vorige scan, die een paar weken na de operatie is gemaak, is niet meer te zien.

Helaas is er in mijn hoofd toch weer een nieuw plekje gevonden. Het is nog klein en er is wat twijfel of er misschien ook al immuuncellen omheen zitten die erop ingrijpen of niet. Blank zou het nog 6 weken willen aankijken maar de neurologe wil het uit voorzorg toch snel bestralen. De bestraling van 6 januari op een andere plek in mijn hersenen heeft namelijk wel effect gehad. Blank was nooit positief over bestralen maar sinds de nieuwe gamma knife in het AvL in gebruik is genomen is hij positiever over de bestralingen van hersentumoren.

Met spoed zal ik dus weer aan mijn hersenen bestraald worden zodat we wel volgens de toch al zo lastige planning vanwege de immuunbehandelingen op vakantie kunnen.

Zo’n bestraling van je hersenen geeft altijd weer oedeem en daartegen moet ik dan altijd weer dexamethason slikken. (ja, het middel wat nu door de media vanwege corona de hemel in geprezen wordt). Dat middel geeft allerlei hele nare bijwerkingen en ik was zo blij dat ik het net sinds 5 weken had afgebouwd na de bestraling van begin januari. Dexamethason is inderdaad een paardenmiddel. Zo blijkt het bij mij ook bijwerkingen van de immuunbehandelingen onderdrukt te hebben. Sinds ik het niet meer slik heb ik echt last van gewrichtspijn en zijn de nachten zwaar en gebroken.

Met opnieuw een bestraling begint het hele circus dus weer opnieuw.

Verder ben ik best goed hersteld van de alle operaties die er eind vorig jaar en begin dit jaar waren. Op het moment dat ik me sterk genoeg voelde om uit mijn winter lockdown te gaan, was daar opeens de corona lockdown!

Even diep adem halen en weer door.