Op de dag voor oud en nieuw krijgen we opnieuw heel slecht nieuws. Dit is vanaf 2012 de 3e keer dat we op 30 december wel door de grond kunnen zakken.

Deze keer schrijf ik omdat het Carola niet gaat lukken. Ze is er momenteel erg slecht aan toe. Het ging al maanden niet goed met haar. Het begon in Juni van dit jaar. De bloedwaarden waren voortdurend echt slecht en haar energie was ver beneden peil. In de afgelopen maanden is er op veel manieren gezocht naar oorzaken en oplossingen. Carola heeft veel ijzertransfusies en bloedtransfusies gehad, echter allemaal zonder resultaat. Ondertussen gingen de immuunbehandelingen gewoon door maar de situatie werd langzaam steeds erger. Ik zag haar iedere week slechter worden. De laatste twee maanden leeft ze tussen haar bed en onder een dekentje op de bank. Groter is haar wereld helaas niet.

Afgelopen weken is er een maag onderzoek en een darm onderzoek gedaan. Twee keer onder narcose wat ook niet helpt om je beter te voelen als je al zo zwak bent. Tijd om aan te sterken na de twee loodzware darmoperaties heeft ze niet gehad. Uit beide onderzoeken kwam niets bijzonders naar voren. Ook is er vorige week een regulier geplande 3 maandelijkse CT scan van haar lichaam en een MRI van de hersenen gemaakt.

De uitslag zouden we aanstaande maandag bij prof. Blank krijgen. Gisteren belde één van de medisch specialisten van Blank met erg naar nieuws. Er zit opnieuw een uitzaaiing van de melanoomkanker bij Carola haar darmen met de afmeting van een tennisbal. Ze is daar al twee keer eerder geopereerd en dat liep toen maar net goed af. De uitslag van de hersen MRI hebben we nog niet.

Carola is op dit moment onder zware pijnstillende medicatie in afwachting van het gesprek aanstaande maandag met prof. Blank. Ze is thuis in bed. Dinsdag wordt ze in het MDO besproken waarna het team een beslissing zal nemen over de beste behandeloptie die nog rest. De chirurg die Carola al twee keer eerder aan haar darmen opereerde heeft vanochtend al met haar gebeld. Het was helaas geen gesprek waar je hoop uit kunt putten.

We zijn er als gezin goed in geworden om onder alle omstandigheden toch het beste in ons naar boven te halen. Daarom gaan we er vanavond toch iets moois van proberen te maken.

Ik wens jullie allemaal een mooie oudejaarsavond toe en blijf hopen op een beter 2021 voor de sterkste vrouw ter wereld.